Lasanya de xampinyons amb salsa de llimona
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 3 cebes
- 800 g de xampinyons frescos
- 100 ml de cava o vi blanc sec
- 1 culleradeta de mostassa
- 1 culleradeta d'herbes de Provença
- 6 dents d’all
- Sal i pebre
- 60 g de parmesà
- Oli d'oliva
- 2 culleradetes de mantega
- 1 cullerada de farina
- 300 ml de llet
- 250 g de formatge crema de cabra suau
- La ratlladura de ½ llimona
- 10 a 12, làmines de lasanya
4 racions
Elaboració
Talla les cebes a mitges llunes i fregeixen en força oli d'oliva, afegeix el xampinyons netejats i cou fins que tinguin un bonic color daurat.
Afegeix el cava o vi blanc sec i deixa coure fins a reduir el líquid.
Afegeix l’all picat o premsat, la mostassa i les herbes de Provença, assaonar amb sal i pebre.
Finalment, agrega el formatge parmesà ratllat, i aparta del foc.
Escalfa la mantega, afegeix la farina i bat amb un batedor. Afegeix a poc a poc la llet, cuina a foc lent i mescle bé.
Talla en trossos petits el formatge de cabra, barreja amb la ratlladura de llimona i afegeix a la salsa. Porta a ebullició, i mentre l'agites, afegeix amb cura la sal i reserva.
Col•loca alternativament plaques de lasanya, barreja de xampinyons, i capes de salsa en una safata de forn, la ultima capa ha de ser de salsa
Situa la safata al forn prees calfat a 180 graus i cou durant aproximadament 25 minuts o fins que tingui un color ben daurat
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1433 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.