Cassola de porros i patates

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Expert

Ingredients

  • 400 grams de porros
  • Sal i pebre
  • 2 grans d'all
  • 2 cullerades de mantega
  • 150 ml de crema
  • 80 grams de Gruyère
  • 20 grams de tomàquets secs (no amb oli)
  • 1 cullereta de romaní fresc
  • 250 grams de patates no farinoses

4 racions

Elaboració

Renta els porros, talla al llarg la part verda i la blanca
I talla a trossos d'uns 4 cm
Cuina, amb abundant aigua i sal, durant de 2 a 3 minuts, els porros preparats, escorre bé i reserva
Pica finament l'all a cuadrets i fregeix suaument amb una cullerada de mantega, afegeix la crema i cou fins a obtenir una salsa cremosa, assaona amb sal i pebre
Ratlla finament el formatge i talla els tomàquets a tires
Greixa una safata per forn de 24 x 15 cm amb una cullerada de mantega.
Pela les patates i talla a rodanxes fines
Col•loca la meitat de les rodanxes de patata en aigua freda i l'altra meitat distribueix a la safata per coure al forn.
Posa la meitat dels porros sobre les patates, els tomàquets, el romaní i distribueix pel damunt el formatge, cobreix amb la resta de porro. Agrega la crema i cou al forn escalfat a 180 graus, aproximadament uns 25 minuts
En finalitzar el tems de cocció retira la safata del forn.
Puja la temperatura del forn a 220 graus
Col•loca la resta de patates, ben escorregudes, que teníem reservades al damunt de la safata i distribueix la mantega restant en trossos petits, i enforna uns altres 15 a 20 minuts o fins que estiguin daurades
No posis formatge al final perquè les patates quedin més cruixents


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1644 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: