Cassola de porros i patates
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Dieta: vegetariana
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Expert
Ingredients
- 400 grams de porros
- Sal i pebre
- 2 grans d'all
- 2 cullerades de mantega
- 150 ml de crema
- 80 grams de Gruyère
- 20 grams de tomàquets secs (no amb oli)
- 1 cullereta de romaní fresc
- 250 grams de patates no farinoses
4 racions
Elaboració
Renta els porros, talla al llarg la part verda i la blanca
I talla a trossos d'uns 4 cm
Cuina, amb abundant aigua i sal, durant de 2 a 3 minuts, els porros preparats, escorre bé i reserva
Pica finament l'all a cuadrets i fregeix suaument amb una cullerada de mantega, afegeix la crema i cou fins a obtenir una salsa cremosa, assaona amb sal i pebre
Ratlla finament el formatge i talla els tomàquets a tires
Greixa una safata per forn de 24 x 15 cm amb una cullerada de mantega.
Pela les patates i talla a rodanxes fines
Col•loca la meitat de les rodanxes de patata en aigua freda i l'altra meitat distribueix a la safata per coure al forn.
Posa la meitat dels porros sobre les patates, els tomàquets, el romaní i distribueix pel damunt el formatge, cobreix amb la resta de porro. Agrega la crema i cou al forn escalfat a 180 graus, aproximadament uns 25 minuts
En finalitzar el tems de cocció retira la safata del forn.
Puja la temperatura del forn a 220 graus
Col•loca la resta de patates, ben escorregudes, que teníem reservades al damunt de la safata i distribueix la mantega restant en trossos petits, i enforna uns altres 15 a 20 minuts o fins que estiguin daurades
No posis formatge al final perquè les patates quedin més cruixents
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1644 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.