Bacallà Fresc Arrebossat, acompanyat de Salsa Tàrtara
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Bacallà:
- 800 grams de supremes de bacallà fresc. Tallades en tires, d'aproximadament 2 cm de gruix.
- Mitja llimona, només el suc
- 1 cullerada d'anet finament picat
Pasta per arrebossar:
- 150 g de farina
- ½ culleradeta de sal.
- 1 decilitre i ½ de Cervesa lleugera.
- 2 rovells d'ou tallats a cuadrets.
- 2 clares d'ou.
- 1 mica de sal.
- 5 cullerades de farina.
- Oli per fregir.
Salsa Tàrtara:
- 1 rovell d'ou
- ½ culleradeta de mostassa
- ¼ culleradeta de sal
- 2 dl d'oli de gira-sol, premsat en fred
- ½ culleradeta de suc de llimona
- 1 cullerada de vinagre de vi blanc
- 2 cullerades de formatge fresc baix en greix
- 3 cogombrets en vinagre tallats en daus,
- 1 ou dur, tallat en cuadrets
- ½ manat de cebes, tallades finament a rodanxes
- Sal i pebre,
- Una clara d’ou batuda
4 racions
Elaboració
Bacallà:
Esquitxa el peix amb el suc de llimona.
Afegeix l'anet i barreja.
Cobreixi i refrigera fins al seu ús.
Pasta per arrebossar:
Barrejar primer la farina i la sal en un bol, afegeix duna volta la cervesa i mescla fins que quedi una pasta suau.
Inclou els dos rovells d’ou, cobreix la massa i deixa reposar uns 30 minuts a la nevera.
Abans d'enfornar bat les 2 clares d'ou, amb sal, a punt de neu, i barreja a la massa preparada
Col•loca la farina en un plat fons i enfarina les tires de peix, procurant que quedin ben impregnades de farina.
4 Escalfa l'oli a 160 graus.
Passa les tires de peix en la pasta per arrebossar, escorre i fregeix en porcions, fins que es daurin. Escorre sobre paper de cuina i mantén calent fins al moment de servir.
Salsa Tàrtara:
En un bol barreja bé el rovell d'ou, la mostassa i la sal amb un batedor.
Afegeix lentament gota a gota l’oli, i bat fins a obtenir una massa bastant espessa.
Afegeix la resta d’oli junt amb el suc de llimona i el vinagre, procura que quedi tot ven barrejat
Afegeix el quark amb els ingredients restants incloent el cibulet i barreja bé
Abans de servir, afegeix la clara d’ou batuda, ben dura.
Aquest Plat es pot preparar amb altres peixos
Notes
Aquest Plat es pot preparar amb altres peixos
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2886 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.