Bacallà Fresc Arrebossat, acompanyat de Salsa Tàrtara

Ingredients

Bacallà:

  • 800 grams de supremes de bacallà fresc. Tallades en tires, d'aproximadament 2 cm de gruix.
  • Mitja llimona, només el suc
  • 1 cullerada d'anet finament picat

Pasta per arrebossar:

  • 150 g de farina
  • ½ culleradeta de sal.
  • 1 decilitre i ½ de Cervesa lleugera.
  • 2 rovells d'ou tallats a cuadrets.
  • 2 clares d'ou.
  • 1 mica de sal.
  • 5 cullerades de farina.
  • Oli per fregir.

Salsa Tàrtara:

  • 1 rovell d'ou
  • ½ culleradeta de mostassa
  • ¼ culleradeta de sal
  • 2 dl d'oli de gira-sol, premsat en fred
  • ½ culleradeta de suc de llimona
  • 1 cullerada de vinagre de vi blanc
  • 2 cullerades de formatge fresc baix en greix
  • 3 cogombrets en vinagre tallats en daus,
  • 1 ou dur, tallat en cuadrets
  • ½ manat de cebes, tallades finament a rodanxes
  • Sal i pebre,
  • Una clara d’ou batuda

4 racions

Elaboració

Bacallà:

Esquitxa el peix amb el suc de llimona.
Afegeix l'anet i barreja.
Cobreixi i refrigera fins al seu ús.

Pasta per arrebossar:

Barrejar primer la farina i la sal en un bol, afegeix duna volta la cervesa i mescla fins que quedi una pasta suau.
Inclou els dos rovells d’ou, cobreix la massa i deixa reposar uns 30 minuts a la nevera.
Abans d'enfornar bat les 2 clares d'ou, amb sal, a punt de neu, i barreja a la massa preparada
Col•loca la farina en un plat fons i enfarina les tires de peix, procurant que quedin ben impregnades de farina.
4 Escalfa l'oli a 160 graus.
Passa les tires de peix en la pasta per arrebossar, escorre i fregeix en porcions, fins que es daurin. Escorre sobre paper de cuina i mantén calent fins al moment de servir.

Salsa Tàrtara:

En un bol barreja bé el rovell d'ou, la mostassa i la sal amb un batedor.
Afegeix lentament gota a gota l’oli, i bat fins a obtenir una massa bastant espessa.
Afegeix la resta d’oli junt amb el suc de llimona i el vinagre, procura que quedi tot ven barrejat
Afegeix el quark amb els ingredients restants incloent el cibulet i barreja bé
Abans de servir, afegeix la clara d’ou batuda, ben dura.
Aquest Plat es pot preparar amb altres peixos

Notes

Aquest Plat es pot preparar amb altres peixos


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2886 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: