Recepta bàsica per Patates Gratinades
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Dieta: vegetariana
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 g de patates farinoses
- 4 dl de llet
- 3 dl de crema
- Sal
- Nou moscada
- Pebre
- 2 grans d'all per la forma
4 racions
Elaboració
Pela les patates i talla-les a llesques primes de 3 mm.
Prees calfa el forn a 200 graus.
Frega la safata per al forn am l'all i la resta, ben picat, reserva per barrejar després amb les patates.
Bull la llet i la nata, assaona amb sal, pebre i nou moscada.
Posa les patates, en petites porcions, agitant en el líquid en ebullició, És important que s'agiti sovint, de manera que totes les patates puguin absorbir líquid.
Distribueix després de 5 minuts el contingut a la safata de forn per coure.
Col•loca la safata amb les patates al centre del forn prees calfat, i cou uns 45 minuts a 220 graus.
Es pot posar pel damunt uns 100 grams de formatge per gratina.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3905 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.