Pesto de bolets ceps, (Boletus edulis)
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Suïssa
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 50 g de bolets porcins (ceps) secs,
- 1 manat de julivert,
- 100 grams de formatge pecorino, preferentment curat
- 150 ml d'oli d'oliva,
- 1 gra d’all
- 1 cullerada d'oli de llavors de carabassa
- 1 culleradeta de suc de llimona, acabat d'esprémer
- Sal marina i pebre
4 racions
Elaboració
Remulla en 4 dl d’aigua calenta els bolets, perquè hidratin.
Una vegada ben espremuts, talla en trossos grans, cola el brou i reserva.
Renta el julivert, asseca en paper de cuina, separa les fulles i talla en trossos grans.
Ratlla el formatge, pecorino ben fi.
Aboca en un bol alt, l’oli d’oliva, juntament amb el brou de bolets reservat, l'all pelat i picat i processa el conjunt amb la batedora.
A continuació, afegeix els bolets, el julivert i formatge d'ovella i processa tot amb la batedora fins a formar una massa homogènia. Afegeix l'oli de llavors de carabassa i assaona, al gust, amb el suc de llimona, la sal i el pebre.
Si t'agrada, es pot afegir, 25 grams d'avellanes o nous
Aquest pesto és molt apropiat, per a tots els plats de pasta.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2067 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.