Crema Catalana al cafè
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Crema
Recepta per vaporera
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Per a 4 motlles per forn, cadascun d'aproximadament 1,5 dl.
- 1 dl de llet
- 1 dl de crema
- 1 cullerada i ½ de Nescafe en pols (cafè soluble a l'instant)
- 80 grams de sucre
- 2 ous
- 1 rovell d'ou
- 4 cullerades de sucre
4 racions
Elaboració
Bull la llet, la nata i el cafè en pols i retira del foc.
Afegeix gradualment, mentre agites, el sucre, els ous i el rovell d'ou, a la crema de cafè.
Aboca a través d'un tamís en una tassa de mesurar i omple els motlles, cobreix amb paper d'alumini, de forma individual i cuina en un bany maria.
Bull l'aigua a 2/3 d'altura dels motlles i cuina per uns 35 minuts, al mig del forn preescalfat a 160 graus, retira, i deixa refredar, coberts, aproximadament durant unes 2 hores
Espolsa una cullerada de sucre de manera uniforme sobre la crema.
Caramel·litza amb un encenedor Bunsen, la superfície ensucrada fins que es formi el caramel i serveix.
Si tens forn de vapor, cuina les formes amb vapor, durant 30 minuts a 90 graus i deixa 5 minuts més en el forn apagat.
Retira i deixa refredar
La crema es pot fer amb 1 dia d'antelació, i reserva coberta a la nevera. Escampa i caramel·litza el sucre just abans de servir.
Per aconseguir un sabor intens, l'ideal és utilitzar un cafè exprés acabat de fer. Si no es disposa d'una cafetera exprés, es pot preparar un cafè ben carregat en una cafetera amb grans acabats de moldre. Una altra opció és preparar un cafè instantani molt concentrat.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2787 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.