Pitta Salentina - Pastis de patata
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Ingredients
- 1 kg de patates de polpa groga
- 1 ou gran
- 200 g de formatge ratllat
- Menta
- Un grapat de pa ratllat
- 400 g de ceba daurada
- 400 g de tomàquets frescos
- Un grapat d'olives
- una cullerada de tàperes en vinagre
- Oli d'oliva verge extra al gust.
- Sal
4 racions
Elaboració
Renta les patates, posa en una olla d'aigua freda, cobreix i cuina per aproximadament una hora. Pela i passa-les pel passapuré.
Mentrestant, preparar la salsa.
Talla les cebes i daura a foc lent, juntament amb una dosi generosa d'oli d'oliva verge extra.
Després d'uns deu minuts (les cebes deuen estar enrossides, procura que no es cremin, mantén la flama al mínim i, si escau, mulla la barreja amb una mica d'aigua calenta).
Afegeix la polpa de tomàquet, la sal i continua cuinant fins que la salsa espessí.
Poc abans d'acabar la cocció afegeix les olives i les tàperes. Quan la salsa sigui freda, comença a compondre la pitta.
A les patates prèviament passades pel passapuré, afegeix l'ou sencer, el formatge, una mica de sal, un parell de cullerades de salsa preparada (per donar color), i algunes fulles picades de menta.
Pasta tot (recorda que no fas un puré!). Greixa una forma antiadherent per coure al forn, i posa a la part inferior, la meitat de la massa en una capa no massa alta, reparteix pel damunt la salsa de ceba i tomàquet.
Cobreix amb una altra capa de patates, llavors engreixa tota la superfície amb oli i acaba, amb una mica de pa ratllat.
Cou al forn a 200 graus, fins que estigui, daurada per sobre, (uns 30 a 40 minuts).
La pitta es pot gaudir, freda o calenta.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1996 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.