Pitta Salentina - Pastis de patata

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:

Ingredients

  • 1 kg de patates de polpa groga
  • 1 ou gran
  • 200 g de formatge ratllat
  • Menta
  • Un grapat de pa ratllat
  • 400 g de ceba daurada
  • 400 g de tomàquets frescos
  • Un grapat d'olives
  • una cullerada de tàperes en vinagre
  • Oli d'oliva verge extra al gust.
  • Sal

4 racions

Elaboració

Renta les patates, posa en una olla d'aigua freda, cobreix i cuina per aproximadament una hora. Pela i passa-les pel passapuré.
Mentrestant, preparar la salsa.
Talla les cebes i daura a foc lent, juntament amb una dosi generosa d'oli d'oliva verge extra.
Després d'uns deu minuts (les cebes deuen estar enrossides, procura que no es cremin, mantén la flama al mínim i, si escau, mulla la barreja amb una mica d'aigua calenta).
Afegeix la polpa de tomàquet, la sal i continua cuinant fins que la salsa espessí.
Poc abans d'acabar la cocció afegeix les olives i les tàperes. Quan la salsa sigui freda, comença a compondre la pitta.
A les patates prèviament passades pel passapuré, afegeix l'ou sencer, el formatge, una mica de sal, un parell de cullerades de salsa preparada (per donar color), i algunes fulles picades de menta.
Pasta tot (recorda que no fas un puré!). Greixa una forma antiadherent per coure al forn, i posa a la part inferior, la meitat de la massa en una capa no massa alta, reparteix pel damunt la salsa de ceba i tomàquet.
Cobreix amb una altra capa de patates, llavors engreixa tota la superfície amb oli i acaba, amb una mica de pa ratllat.
Cou al forn a 200 graus, fins que estigui, daurada per sobre, (uns 30 a 40 minuts).
La pitta es pot gaudir, freda o calenta.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2067 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: