Amanida de mongetes tendres
Categoria:
Amanides i plats freds
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 g de mongetes tendres
- Sal
- Tomàquet tallat a rodanxes
Per la vinagreta:
- 1 got d'oli d'oliva
- 4 cullerades de vinagre
- 1 culleradeta de mel
- 1 gra d'all picat
- 1 ceba petita
- 8 filets d'anxova
- 1 ou dur
- 1/4 de cullereta de sal
- ¼ de cullereta de pebre negre
- 2 cullerades d'herbes aromàtiques (menta, julivert, cibulet i farigola)
4 racions
Elaboració
Treu les puntes de les mongetes i renta-les bé.
Cou les mongetes en aigua bullent amb sal durant 20 minuts, escorre i deixa refredar.
Pela i pica finament la ceba i l'ou dur i trosseja les anxoves.
Talla el tomàquet a rodanxes
Prepara la vinagreta, posa l'oli en un bol i afegeix el vinagre amb una culleradeta de mel.
Afegeix la ceba i el gra d'all picat.
Incorpora l'ou dur i les anxoves.
Afegeix la sal i el pebre i barreja bé.
Donarem un toc especial a la vinagreta si afegim les herbes aromàtiques picades.
Posa el tomàquet al voltant de les mongetes.
Aboca la vinagreta sobre les mongetes, barreja bé i refreda a la nevera com a mínim 2 hores, serveix ben fredes
Etiquetes: Primers Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
9355 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.