Puré de xirivia amb xampinyons trufats

Ingredients

  • 800 grams de xirivies
  • 250 grams de patates farinoses
  • Sal
  • 25 grams d'ametlles filetejades
  • 1 manat i ½ de julivert
  • De 7 a 8 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de suc de llimona
  • Sal
  • Pebre negre acabat de moldre
  • 400 grams de xampinyons
  • 2 escalunyes
  • 1 gra d'all
  • ½ dl de llet
  • ½ dl de crema
  • 20 grams de mantega

Per acabar:

  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 cullerada i ½ de mantega trufada
  • (Per descomptat, no ha de ser necessàriament mantega de trufa, però els bolets són especialment gustosos bé en mantega o oli de trufa. Alternativament també pots fer servir un bon oli d'oliva extrafí verge).

4 racions

Elaboració

Pela les xirivies, talla per la meitat al llarg i talla en trossos d'uns 2 cm.
Pela les patates i talla a quarts.
Cobreix amb aigua salada i cuina les dues suaument.
Mentrestant, fregeix en una paella, sense greix, les ametlles filetejades, fins que rossegin. Pots fer servir ametlles senceres, torrar-les i finalment filetejar-les.
Pica finament el julivert, aboca en una tassa alta amb ½ dl d'oli d'oliva (3 a 4 cullerades) i barreja breument amb una batedora de mà, agrega a continuació les ametlles, l'oli d'oliva restant (4 cullerades) i el suc de llimona, assaona amb sal i pebre al gust
Neteja els bolets, si cal, amb una tovallola de paper humida i talla els fongs a rodanxes gruixudes.
Pela les escalunyes i el gra d'all i pica finament.
Calenta en una paella mitjana la llet, la nata i la mantega i assaona amb una mica de sal i pebre.
Escorre bé, les xirivies i les patates en un colador, afegeix la barreja de llet i tritura tot amb una batedora o millor amb una premsa patates.
Condimenta si és necessari i mantén cobert en un lloc calent.
Per acabar, escalfa a foc ben fort una paella gran, afegeix l'oli i després els xampinyons, fregeix a foc ben fort a fi que l'aigua que desprenen evapori, després redueix el foc i agrega les escalunyes, l'all i la mantega trufada i fregeix tot durant 2 minuts.
Al final, assaona amb sal i pebre acabat de moldre.
Col·loca el puré de xirivia en un bol de servir, disposa els bolets per sobre, i pel damunt ruixa amb el pesto d'ametlles i el julivert picat ben fi.
Serveix immediatament.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1561 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: