Puré de xirivia amb xampinyons trufats
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Puré
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de xirivies
- 250 grams de patates farinoses
- Sal
- 25 grams d'ametlles filetejades
- 1 manat i ½ de julivert
- De 7 a 8 cullerades d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de suc de llimona
- Sal
- Pebre negre acabat de moldre
- 400 grams de xampinyons
- 2 escalunyes
- 1 gra d'all
- ½ dl de llet
- ½ dl de crema
- 20 grams de mantega
Per acabar:
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 cullerada i ½ de mantega trufada
- (Per descomptat, no ha de ser necessàriament mantega de trufa, però els bolets són especialment gustosos bé en mantega o oli de trufa. Alternativament també pots fer servir un bon oli d'oliva extrafí verge).
4 racions
Elaboració
Pela les xirivies, talla per la meitat al llarg i talla en trossos d'uns 2 cm.
Pela les patates i talla a quarts.
Cobreix amb aigua salada i cuina les dues suaument.
Mentrestant, fregeix en una paella, sense greix, les ametlles filetejades, fins que rossegin. Pots fer servir ametlles senceres, torrar-les i finalment filetejar-les.
Pica finament el julivert, aboca en una tassa alta amb ½ dl d'oli d'oliva (3 a 4 cullerades) i barreja breument amb una batedora de mà, agrega a continuació les ametlles, l'oli d'oliva restant (4 cullerades) i el suc de llimona, assaona amb sal i pebre al gust
Neteja els bolets, si cal, amb una tovallola de paper humida i talla els fongs a rodanxes gruixudes.
Pela les escalunyes i el gra d'all i pica finament.
Calenta en una paella mitjana la llet, la nata i la mantega i assaona amb una mica de sal i pebre.
Escorre bé, les xirivies i les patates en un colador, afegeix la barreja de llet i tritura tot amb una batedora o millor amb una premsa patates.
Condimenta si és necessari i mantén cobert en un lloc calent.
Per acabar, escalfa a foc ben fort una paella gran, afegeix l'oli i després els xampinyons, fregeix a foc ben fort a fi que l'aigua que desprenen evapori, després redueix el foc i agrega les escalunyes, l'all i la mantega trufada i fregeix tot durant 2 minuts.
Al final, assaona amb sal i pebre acabat de moldre.
Col·loca el puré de xirivia en un bol de servir, disposa els bolets per sobre, i pel damunt ruixa amb el pesto d'ametlles i el julivert picat ben fi.
Serveix immediatament.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1561 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.