Gall dindi farcit
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 100 grams de pa, d'1 o 2 dies abans
- 1 ceba gran
- 200 grams de fruits secs barrejats
- 200 grams de castanyes congelades
- 120 grams de cubs de cansalada
- 1 gall dindi d'aproximadament 5 quilos
- Sal i pebre
- 2 dl d'aigua
- Herbes aromàtiques al gust.
10 racions
Elaboració
Preescalfa el forn a 200 graus.
Talla el pa a daus petits,
Talla la ceba a rodanxes grans.
Talla la fruita seca a la meitat, segons la mida.
Barreja tot amb les castanyes i la cansalada.
Esbandeix el gall dindi amb aigua freda, per dins i per fora.
Asseca amb paper domèstic.
Sala l'interior de la cavitat abdominal.
Omple la cavitat abdominal amb la barreja.
Lliga les cuixes amb una corda de cuina sobre l'obertura abdominal.
Sala el gall d'indi i col·loca en una safata refractaria.
Ruixa el gall d'indi amb aigua.
Cuina durant 20 minuts al forn amb 200 graus.
Redueix la calor a 170 graus i continua la cocció del gall d'indi durant uns 120 minuts més o fins que el nucli arribi a 85 graus.
De tant en tant, pinzella amb el degoteig que va deixant el rostit.
Apaga el forn.
Obre la porta una esquerda.
I deixa el gall d'indi al forn uns 20 minuts més.
La temperatura del nucli ha de ser de 85 graus.
Talla el gall dindi,
Treu el farcit i serveix a part.
Combina amb verdures d'hivern i un puré de patata.
Notes
Una recepta senzilla per celebrar el Nadal.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2294 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.