Espaguetis a la carbonara, amb vi
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams d'espaguetis
- Oli d'oliva
- 200 grams de cubs de cansalada magra
- 6 rovells d'ou
- ½ dl de vi blanc sec
- 1 gra d'all
- 50 grams de parmesà acabat de ratllar
- 50 grams de pecorino acabat de ratllar
- Un bon grapat de julivert picat
- Sal i pebre.
4 racions
Elaboració
Cuina els espaguetis al dente amb aigua salada.
Tritura una mica el gra d'all.
Fregeix els daus de cansalada i els alls amb una mica d'oli d'oliva, fins que prenguin una mica de color.
Assegurat que l'all no es cremi.
Retira del foc i mantén la cansalada calenta.
Barreja en un bol petit, els rovells d'ou, el vi i dos terços del formatge.
Treu els espaguetis de l'aigua calenta amb pinces i barreja amb la cansalada.
No fa res que la pasta acompanyi una mica d'aigua de la cocció.
Retira de la placa calenta i remena la pasta amb la barreja de rovell d'ou.
Si la barreja està massa seca, afegeix una mica d'aigua de pasta extra.
Amaneix amb sal i pebre.
Distribueix el julivert pel damunt i espolsa amb la resta del formatge.
En comptes de sal, jo acostumo de posar brou en pols en la barreja d'ou i vi, i queda la pasta més gustosa
Notes
Els ous, el vi i la cansalada també encaixen be en una pasta.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2305 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.