Pastís de verdures amb gambes

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Per fer la pasta brisa:

  • 250 g de farina
  • 5 g de sal
  • 20 g de sucre
  • 125 g de mantega
  • 1 clara d’ou
  • 5 cl d’aigua

Per al farciment:

  • 1 ceba
  • 1 albergínia
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/2 pebrot verd
  • 250 g de xampinyons
  • Laminats
  • 250 g de gambes
  • Pelades
  • Formatge ratllat

4 racions

Elaboració

Per fer la pasta brisa, feu un volcà amb la farina; al centre poseu-hi la sal, el sucre i la mantega.
Barregeu-ho bé amb les mans fi ns que tingui un aspecte arenós.
Amb aquesta massa, feu un altre volcà i afegiu-hi la barreja d’aigua i clara d’ou, que tindreu reservada en un bol.
Amasseu-ho tot fins que la pasta sigui ben homogènia.
Estireu-la per col·locar-la dins un motllo de vidre.
Punxeu-la amb una forquilla.
Per fer el farciment, tallareu els pebrots, l’albergínia
i la ceba, tot a trossos ben petits.
En una paella, daurareu la ceba i l’abocareu en un bol gros, on anireu afegint les verdures, que haureu saltat i salat al gust.
Fregireu també els xampinyons i les gambes, i ho posareu tot dins el motllo.
Amb el tros de pasta brisa que sobresurt del farciment, tanqueu el pastís, i per
damunt espolseu-hi el formatge ratllat.
Poseu-ho alforn a 180º durant 30 minuts i servir

Notes

Per millorar lapresentació, podem retirar el tros de pasta brisa que sobresurt del
farciment, sense tancar el pastís


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1057 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: