Ous a la florentina
Categoria:
Ous i làctics
Recepta per forn
Típica de: Itàlia → Florencia
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 ous
- ½ quilo d'espinacs
- 1 ceba petita
- 75 gr. de formatge gruyere ratllat
- 40 gr. de formatge parmesà ratllat
- 50 gr. de mantega
- 35 gr. de farina
- 1 / 2 litre de llet
- Mostassa
- Pebre
- Sal
4 racions
Elaboració
Es renten els espinacs, canviant l'aigua diverses vegades per eliminar la terra que puguin contenir, es treuen les tiges i els nervis i es posen en un cassó gran sense escórrer amb una mica de sal, es couen a foc lent durant quinze minuts, remenant de tant en tant amb una cullera, un cop cuites s'escorren, pressionant en un colador.
Es fon la mantega en una cassola i es sofregeix-hi la ceba ratllada, a foc baix durant cinc minuts, quan hagi pres una mica de color s'hi afegeix la farina i es remou durant un minut més, s'aparta la cassola del foc afegint- poc a poc la llet, es torna a posar la cassola al foc i es cou a foc lent sense deixar de remoure fins aconseguir una salsa espessa i sense grumolls.
Es barreja el formatge gruyere i una culleradeta de mostassa i es posa sal i pebre, a continuació es divideixen els espinacs en quatre plats individuals de forn, es couen els ous durs, es pelen, es tallen a rodanxes i es col.loquen sobre els espinacs, s'aboca la salsa per sobre de manera que queda tota la superfície coberta i s'empolvora el formatge parmesà per sobre, s'introdueixen els plats al grill a foc alt durant cinc minuts fins que es fongui el formatge, se serveix molt calent.
Etiquetes: Espinacs Ous Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2789 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.