Mandonguilles de carn i calamar amb salsa de safrà
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Aperitiu
Típica de: Espanya
Ingredients
Per a les mandonguilles :
- 300 grs. de cos de calamar, net i triturat
- 200 grs. de carn de porc picada
- 1 ceba picada
- 2 cullerades de julivert fresc picat
- 2 cullerades de xerès
- Sal i pebre
- 100 grs. de pa ratllat
- 1 ou batut
- Oli d'oliva
per a la salsa :
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- 1 gra d'all, premsat
- 1 pesic de brins de safrà
- 1 cullerade de farina
- 200 ml. de brou de peix calent
4 racions
Elaboració
Barrejar en un bol el calamar amb la ceba i el julivert.
Salpebrar i reservar a la nevera durant 30 minuts.
Barrejar el calamar amb la carn, el xerès, el pa ratllat i li ou batut.
Formar mandonguilles petites.
Arrebossar i fregir en oli d'oliva en una paella (o fregidora), fins que estiguin daurades.
Mentrestant, preparar la salsa escalfant l'oli en una paella amb l'all i el safrà durant un minut.
Incorporar la farina, remenar i abocar el brou.
Barrejar bé fins que espesseixi.
Passar pel xinès o colador fi.
Servir les mandonguilles amb la salsa calenta.
Notes
Suaus mandonguilles ideals per degustar en un aperitiu ... si és per a un segon plat doblar la quantitat de carn i calamar
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
834 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.