Amanida de mongetes
Categoria:
Amanides i plats freds
Típica de: Suïssa
Estació: estiu
tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- ◦ 1 pot i mig de mongetes blanques
- ◦ 1 ceba
- ◦ 1 pebrot vermell
- ◦ 3 ous durs
- ◦ 1 pot d'olives sense pinyol o farcides de pebrot
- ◦ 1/2 cogombre
- ◦ 3 o 4 tomàquets segons la mida
- ◦ 2 llaunes de tonyina en oli d'oliva
- ◦ julivert
- ◦ oli d'oliva
- ◦ vinagre
- ◦ sal
4 racions
Elaboració
Rentem les mongetes molt bé per elimina el líquid de conservació. Si es vol, es pot passar per aigua calenta directament de l'aixeta i seguidament es passen per aigua freda.
Deixar escórrer i reservar.
Picar en trossos petits el tomàquet, el cogombre, la ceba, el pebrot, els ous prèviament bullits, la tonyina (prèviament cal escórrer l'oli i també trossejar, o si es vol es pot fer servir només l'oli de la llauna per amanir ), les olives i unes branquetes de julivert picat.
Tot això es barreja amb les mongetes i es fa un amaniment amb una part de vinagre i tres d'oli (es recorda que pot usar-se per amanir l'oli de la tonyina en conserva), i una mica de sal.
Posem l'amanida a la nevera perquè estigui ben fresqueta i es pot servir, si es vol, d'un dia per l'altre, perquè queda més bona.
Notes
Amb la calor dels últims dies d'estiu segueixen agradan coses fresquetes, com aquesta gustosa amanida, en lloc de amb marisc, amb mongetes.
Etiquetes:
Mongetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4620 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.