Lioneses de nata amb mango i almívar d’alfàbrega
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per a la pasta choux:
- 250 ml de llet
- 250 ml d’aigua
- 200 g de mantega
- un pols de sal
- 20 g de sucre
- 300 g de farina
- 6 ous
Per al farcit:
- 300 g de nata muntada amb sucre
- 1 mango
Per a la salsa:
- 250 ml de puré de mango
Per a l’almívar d’alfàbrega:
- 100 ml d’aigua
- 1 branca d’alfàbrega fresca
- . 150 g de sucre
Elaboració
Per a la pasta:
. Poseu la llet i l’aigua al foc amb la mantega, la sal i el sucre.
. Quan arrenqui el bull, tireu-hi la farina de cop i remeneu amb força, fins que la pasta sigui molt espessa i es desenganx del cassó.
. Traieu el cassó del foc i continueu remenant perquè la pasta es refredi una mica.
. Tireu-hi els ous d’un en un, i fora del foc, pasteu-ho amb una espàtula de fusta o amb les varetes arrissades, fins que sigui ben homogènia i compacta.
. Deixeu reposar la pasta de lioneses una estona perquè agafi cos.
. Formeu les lioneses amb una mànega i col•loqueu-les, ben separades, en una llauna de forn amb paper antiadherent.
. Coeu-les 40 min a 180 ºc, fins que siguin rosses i inflades, sense obrir el forn.
Per al farcit:
. Un cop fredes, obriu-les i farciu-les amb la nata i el mango a trossets.
Per a l’almívar:
. Escalfeu l’aigua, i quan arrenqui el bull, apagueu el foc i introduïu-hi l’alfàbrega.
. Tapeu el recipient i deixeu-ho reposar 10 min.
. Traieu l’alfàbrega del recipient i poseu-hi el sucre.
. Feu-ho bullir fins a obtenir un almívar dens.
. Tireu-lo al damunt de les lioneses.
. Serviu-les amb el puré de mango com a salsa.
Notes
Ingredients per a 40 lioneses:
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
874 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.