Xurros amb xocolata
Categoria:
Postres i dolços
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per a la salsa de xocolata :
- 200 ml de crema
- 200 g de xocolata negra, picada en trossos
Per als xurros :
- Barreja de sucre i canyella
- 55 g de sucre
- 1 culleradeta de canyella mòlta
- Oli vegetal per fregir
- 2 cullerades de sucre de canya en brut
- ½ culleradeta de sal
- 70 g de mantega al punt de pomada
- 125 g de farina de blat tipus 405
- 2 ous
- ½ culleradeta d'extracte de vainilla
4 racions
Elaboració
Per la salsa de xocolata posa la crema en una cassola i calenta a foc mitjà. Col loca la xocolata en un bol, aboca la crema calenta i remena fins que estigui suau, mantén calent fins que es consumeix.
Per a la barreja de sucre i canyella barreja el sucre amb la canyella i reserva.
Posa el sucre de canya, la sal, la mantega i 250 ml d'aigua en una cassola a foc mitjà. Porta a ebullició, retira del foc i afegeix la farina. Bat els ous amb l'essència de vainilla, afegeix a la cassola i barreja bé.
Col loca una punta d'estrella gran en una màniga pastissera i omple la bossa amb la massa de xurros.
Omple una paella gran i profunda amb una tercera part amb oli vegetal, i calenta a 180 graus. La temperatura és prou alta quan es forma bombolles sobre un pal de fusta que se submergeix en l'oli.
Amb la màniga pastissera posa trossos de massa d'uns 10 cm en l'oli calent. Hauria de ser possible fregir quatre o cinc xurros simultàniament. Fregeix durant uns 2 minuts, a continuació dona la volta amb una escumadora, i cou de nou uns 2 o 3 minuts. Retita de l'oli amb una escumadora i escorre sobre paper de cuina.
Els xurros encara calents, rodals en la barreja de sucre i canyella.
Serveix amb la salsa de xocolata calenta.
Notes
Surten aproximadament de 25 a 30 Xurros
Tradicionalment, simplement es fan rodar només sobre sucre, però si pot afegir una mica de canyella.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3460 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.