Costelles de Porc amb Salsa de Mostassa a baixa temperatura

Ingredients

  • 4 costelles de porc
  • 1 ceba
  • 1 cullerada de mantega
  • 2 culleradetes de mostassa suau
  • 2 cullerades de mostassa, granulada
  • 1 manat de julivert
  • 150 ml de vi blanc
  • 250 g de crème fraîche
  • Sal i pebre

4 racions

Elaboració

Escalfa el forn i una safata refractaria a 80 graus.
Assaona les costelles amb sal i pebre,
Fregeix en una paella amb mantega, les costelles, per cada costat durant 1 minut i ½.
Col·loca les costelles a la safata per al forn, pinzella amb 2 culleradetes de mostassa i posa immediatament al forn.
Cuina durant 1 hora a 1 hora i ¼.
Pica la ceba i cuina a la mateixa paella que hem daurat la carn, desglaça amb el vi blanc i redueix a la meitat.
Barreja la crème fraîche i la mostassa granulada, assaona amb sal i pebre i cuina a foc baix fins que la salsa s'uneix.
Pica el julivert i afegeix poc abans de servir.
Serveix les costelles en plats calents, amb l’arròs i la salsa.

Notes

La crème fraîche té un lleuger gust de nous i a mantega que li fa que combini a la perfecció amb plats tant dolços com salats.
La crème fraîche podem trobar-la en grans superfícies d'alimentació a la zona de refrigerats al costat dels brics de nata i mantegues, però és també molt fàcil d'elaborar a casa.
Per preparar la crème fraîche casolana necessitarem 250 mil·lilitres de nata líquida amb un 35% de matèria grassa (mínim), i dues cullerades de mantega a temperatura ambient.
Posarem la nata en un bol de vidre i li afegirem les dues cullerades de mantega. Remenem bé fins que veiem que la mantega s'ha dissolt en la nata. Passem aquesta mescla a un recipient que sigui preferiblement de vidre que tingui tapa, però mai d'alumini o un altre metall reactiu.
Tapem el pot amb un tros de paper de cuina fort i el lliguem perquè no es destapi. Deixem reposar el pot en un lloc temperat de 12 a 24 hores amb una temperatura aproximada d'entre 20 a 25 graus. Una vegada que la veiem espessa i cremosa la guardem a la nevera ja tancada amb una tapa hermètica. Aquesta crème fraîche casolana durarà una vegada preparada i refrigerada aproximadament entre una setmana a deu dies.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2260 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: