Gratinat de porro i poma
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 g de patates (farinosa)
- 3 Pomes
- 1 tija d’api
- 100 g pernil serra
- 150 g de Gouda (suau)
- 1 gra d'all
- 300 ml de llet
- Una mica de sal i pebre molt al moment
- 150 g crema fresca
- 20 ml de concentrat de suc de pera
4 racions
Elaboració
Pela, renta i talla les patates.
Renta les pomes a quarts, treu el cor i talla les pomes a rodanxes.
Neteja, renta i talla el porro en anells.
Talla el pernil a tires.
Ratlla el formatge.
Pela i tritura l’all.
Bull la llet i l'all, assaona amb sal i pebre, afegeix les patates, tapa i cuina durant uns 15 minuts.
Afegeix la crema fresca i barreja bé.
Barreja les patates, les pomes, el pernil, el porro i la meitat del formatge i col·loca en una font per gratinar (a prop de 20 x 25 cm) o 4 motllos individuals.
Empolvora amb el formatge restant i enforna en el forn preescalfat a 180 graus, cuina durant uns 30 a 40 minuts.
Finalment ruixa amb el concentrat de suc de pera i serveix de seguida.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1031 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.