Braó de porc

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 gra d'all
  • 1 cullerada de llavors de comí
  • Sal
  • 2 braons de porc (aproximadament 1,4 kg)
  • 300 grams de ceba
  • 1 peça d'api nap (aproximadament 130 grams)
  • 1 pastanaga
  • 400 ml de brou de carn
  • 1 cullerada de maizena
  • Pebre negre del molí
  • Paper d'alumini, de cuina

4 racions

Elaboració

Preescalfa el forn a 160 graus.
Pela els alls, talla finament, empolvora amb ½ culleradeta de comí i 1 culleradeta de sal i barreja bé.
Condimenta els braons de porc al cantó de la carn i també sota les escorces amb la sal preparada anteriorment.
Posa al damunt de l'escorça sal i frega vigorosament per impregnar bé.
Pela les cebes, l'api-nap i la pastanaga i talla tot a daus d'1 cm.
Estén les verdures, en el fons d'una safata refractaria (aproximadament 25 x 35 cm) i al damunt col·loca els braons de porc.
Enforna la safata al centre del forn i cuina a 160 graus durant 1 hora i 15 min.
Gira els braons i continua coent durant 15 minuts més.
Afegeix el brou i cuina els braons d'1 hora i 30 minuts a 2 hores, girant cada 30 minuts.
Retira la cassola del forn, i embolica els ossos de la carn de porc amb paper d'alumini.
Barreja ½ cullerada de sal amb una bona tassa d'aigua i pinzella les escorces amb una mica d'aigua salada.
Escalfa el forn a 250 graus.
Col·loca els braons de porc a la graella, torna a posar al mig del forn i a sota una safata amb aigua.
Rosteix els braons uns 20 minuts, pinzella amb aigua salada una vegada i una altra, donant la volta cada vegada.
Han d'estar ben daurats i tenir una escorça al voltant ben torrada.
Mentrestant, elimina generosament el greix de les verdures i la salsa del rostit.
Posa el brou resulta'n al damunt del foc i porta a ebullició.
Barreja el midó amb 1 a 2 cullerades d'aigua freda, agrega a la salsa i remena bé, després bull durant 3 minuts fins a obtenir una salsa lleugerament cremosa.
Assaona amb sal, pebre i el comí sobrant.
Treu els cruixents braons de porc, del forn, talla a la meitat cada un amb un ganivet afilat al llarg de l'os i col·loca amb la salsa en els plats escalfats.
Serveix amb pasta cuita al dente, o puré de patata, col llombarda o col kale

Notes

El temps de cocció dels braons de porc pot variar, de manera que després d'unes tres hores, amb la forquilla, punxa la carn i comprovaràs si ja es cuita.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4832 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: