Preparació de sofregit per congelar, i usar quan el necessitis
Categoria:
Salses
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de tomàquet triturat en conserva
- 400 ml d'oli d'oliva de la millor qualitat
- 140 grams d'alls
- 3 quilos 200 grams de cebes
- 3 grams de farigola seca
- 3 grams de romaní sec
- 1,5 grams de llorer en full
- 8 grams de sal.
1 racions
Elaboració
Pica l'all i la ceba amb un bon ganivet, no la ratllis perquè perd molta aigua.
Dora la ceba i l'all a foc molt baix, en l'oli d'oliva.
La ceba anirà reduint el seu volum, anirà perdent tota l'aigua. D'un quilo de ceba trauràs 100 grams de ceba sofregida.
Redueix més el foc i afegeix totes les herbes aromàtiques.
Remou per evitar que s'enganxi.
Un sofregit no l'has d'abandonar mai. Has d'anar mirant i remenant, controlant com va reduint, si arriba a un puntet de daurat, si s'ha evaporat l'aigua, etc.
Agrega quatre quintes parts de tomàquet quan la ceba tingui al punt de melmelada i comenci a agafar color, i segueix cuinant.
Deixa coure el tomàquet a foc suau i posa-ho a punt de sal, quan el tomàquet estigui al seu punt afegeix la cinquena part restant de tomàquet i deixa coure 30 minuts més.
Notes
Per confitar una ceba, o un tomàquet, o una ceba i un tomàquet junts, o uns pebrots ... Per fer un bon sofregit, en definitiva, fa falta temps, sobretot si porta ceba. El temps és molt important, i diria que gairebé es podria llegir una novel·la mentre es fa.
Una hora per sofregir bé una ceba no te la treu ningú.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4951 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.