Preparació de sofregit per congelar, i usar quan el necessitis

Ingredients

  • 800 grams de tomàquet triturat en conserva
  • 400 ml d'oli d'oliva de la millor qualitat
  • 140 grams d'alls
  • 3 quilos 200 grams de cebes
  • 3 grams de farigola seca
  • 3 grams de romaní sec
  • 1,5 grams de llorer en full
  • 8 grams de sal.

1 racions

Elaboració

Pica l'all i la ceba amb un bon ganivet, no la ratllis perquè perd molta aigua.
Dora la ceba i l'all a foc molt baix, en l'oli d'oliva.
La ceba anirà reduint el seu volum, anirà perdent tota l'aigua. D'un quilo de ceba trauràs 100 grams de ceba sofregida.
Redueix més el foc i afegeix totes les herbes aromàtiques.
Remou per evitar que s'enganxi.
Un sofregit no l'has d'abandonar mai. Has d'anar mirant i remenant, controlant com va reduint, si arriba a un puntet de daurat, si s'ha evaporat l'aigua, etc.
Agrega quatre quintes parts de tomàquet quan la ceba tingui al punt de melmelada i comenci a agafar color, i segueix cuinant.
Deixa coure el tomàquet a foc suau i posa-ho a punt de sal, quan el tomàquet estigui al seu punt afegeix la cinquena part restant de tomàquet i deixa coure 30 minuts més.

Notes

Per confitar una ceba, o un tomàquet, o una ceba i un tomàquet junts, o uns pebrots ... Per fer un bon sofregit, en definitiva, fa falta temps, sobretot si porta ceba. El temps és molt important, i diria que gairebé es podria llegir una novel·la mentre es fa.
Una hora per sofregir bé una ceba no te la treu ningú.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4951 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

5 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amic Joan, si vas a les meves receptes, podràs veure la recepta de com es fa el sofregita les cuines professionals, que crec que t'agradara.
Joan Corminas diu:
Amic Quim:
Abans de publicar la meva recepta, ja baix donar un cop d'ull a la teva, per veure les diferències. Una abraçada. joan.c
M. Isabel Rodriguez Criado diu:
Bona recepta. Molt practica per tenir un sofregit sempre a punt. Moltes gràcies ho provaré.
Pepi Ortega Bautista diu:
bon dia.
disculpeu la meva ignorància, però més de 3 kgs de ceba és correcte??
gracies.
Quim Lleonart diu:
Amiga Pepi, no és tracta de fer un sofregit normal per casa, es tracta de fer molta quantitat de sofregit per guardar pel dia que es necessita per fer qualsevol recepta.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: