Gratinat de patates i porro al forn
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 safata de forn, aproximadament de 2 litres
- 800 grams de patates ceroses
- Sal
- 500 grams de porros
- 2 dl crema de llet
- ½ culleradeta de sal
- Pebre
- 50 grams de formatge Gruyère ratllat
- 10 grams de mantega
- 2 llesques de pa torrat
- ¼ de manat de julivert, de fulla plana.
4 racions
Elaboració
Talla les patates en cubs d'1 cm.
Cuina en aigua, amb molta sal per uns 5 minuts.
Talla el porro a trossos d'aproximadament 5 cm, incorpora i cou uns 5 minuts aproximadament.
Retira les patates i els porros de l'aigua i reparteix en la safata per gratinar.
Preescalfa el forn a 180 graus.
Amaneix la crema de llet amb sal i pebre.
Aboca per sobre la barreja de patata i porro.
Empolvora el formatge per sobre.
Fon la mantega.
Fes el pa torrat a trossets petits.
Barreja amb la mantega líquida.
Piqueu el julivert finament, i barreja amb el pa torrat amb la mantega.
Reparteix tot, sobre el gratinat.
Cou al mig del forn durant uns 30 minuts.
Notes
El gratinat del porro i patata és un dels clàssics de la cuina rural Suïssa i sense carn. La preparació és fàcil.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2451 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.