Cargols "rojillos"
Categoria:
Altres
Típica de: Espanya → Navarra
Estació: primavera estiu tardor
Ingredients
- 1 quilo de caragols
- 1 got de vinagre de vi negre
- 120 ccs d'oli oliva
- 2 grans d'all
- 250 grams de bon xoriço navarrès, a rodanxes
- 1 got de vi blanc
- 150 grams de farina
- 1 mica de safrà
- 2 cullerades de sal
- 200 grams de tomàquet fregit
- 2 bitxos de Caiena
- 1 ceba vermella
- 150 grams de pernil serrà, picat.
6 racions
Elaboració
Els cargols s'han de deixar molt nets, perquè deixen anar moltes baves.
En una caixa amb tapa i amb la farina en el fons, es dipositen els cargols perquè es purguin, quan els seus residus surtin blancs ja estan depurats (dos o tres dies) i llestos per a netejar-los. S'han de rentar molt, amb aigua freda, fregant uns contra els altres.
Posteriorment se'ls colocs en una olla gran amb aigua sal i una mica de vinagre.
Aquesta operació es repeteix diverses vegades fins que no deixin anar baves i l'aigua quedi neta.
Posteriorment es posen en una cassola a foc lent i quan hagin tret bé el cos, es puja la temperatura.
Es tira l'aigua i ja estan preparats per cuinar-los.
Mentrestant, en una cassola amb una mica d'oli d'oliva, s'afegeix la ceba picada, els grans d'all (a gust) i s'ofega fins que estigui toveta i daurada, s'afegeix pernil picat i el xoriço picat, picant, els bitxos de caiena, una mica de safrà, el tomàquet fregit, la sal i una cullerada rasa de farina.
Es continua ofegant i s'afegeixen els caragols, juntament amb un got de vi blanc.
Es cobreixen amb aigua, i es deixen bullir uns 45 minuts a foc lent. Si cal s'afegeix una mica més d'aigua si es veu que el guisat queda sec, encara que la salsa ha de quedar espessa i saborosa.
Notes
"ROJILLOS" és un terme amistós que es dedica als seguidors de l'Osasuna de Pamplona, la camisola esportiva és vermella, i els pamplonesos, en general tambe.
M'agraden les elaboracions de la Rioja, són famoses les cargolades d'Haro i de la Serra de Cameros, però també són bons els Navarresos. Heus aquí una prova:
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
738 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.