Empedrat
Categoria:
Amanides i plats freds
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Ingredients
- 400 g de mongetes ja cuites
- 200 g de bacallà esqueixat (aproximadament)
- 3 tomàquets de Montserrat
- 1 ceba
- Olives negres (o arbequines)
- 2 ous dur (opcional)
- Enciam, les fulles més tendres (opcional)
4 racions
Elaboració
Un parell d'hores abans, posem el bacallà esqueixat en aigua.
Si no el tenim esqueixat, podem fer servir un tros de bacallà sec, el posem en aigua i quan sigui hidratat, l'esqueixem amb les mans, però llavors, caldrà que el posem en aigua el dia abans.
Tallem els tomàquets a trossos, opcionalment, si volem, els hi podem treure la pell.
Tallem la ceba ben petita.
Netejem les fulles d'enciam, si fossin grosses, les podem tallar a trossets.
Barregem en un bol, les mongetes, el bacallà, els tomàquets, la ceba i l'enciam.
Decorem amb les olives i amb l'ou dur tallat a llunes. Amanim amb una mica d'oli i opcionalment, amb vinagre.
Notes
Un clàssic de l'estiu: l'empedrat. Ràpid de fer, complert i el podem tenir preparat per endevant a la nevera. El clàssic és fa amb mongetes (de Santa Pau o del ganxet) però amb llenties també queda molt bo.
Etiquetes: Bacallà Mongetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2449 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.