Tonyina rostida al forn
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Cantabria
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 peça de llom de tonyina vermella, d'uns 800 grams.
- 3 cullerades de salsa de soja.
- 3 cullerades de suc de llimona.
- 1 llimona verda o 1 llima.
- 1 taronja.
- 8 tomàquets cherry.
- 1 ceba bella.
- 1 culleradeta de fulles d'alfàbrega.
- 8 cullerades d'oli d'oliva verge extra.
- Sal marina.
4 racions
Elaboració
Barregem la salsa de soja, el suc de de llimona, el suc de taronja i l'oli d'oliva. En aquesta barreja, posem a macerar la tonyina durant uns trenta minuts com a minim.
Escalfem el forn a 180 graus, i rostim la peça de la tonyina amb tot el contingut del seu marinat durant quinze minuts, donant-li la volta a la peça a la meitat del temps.
Desglaceu i reservem els sucs del rostit per ús posterior.
En una paella, elaborem un saltat amb la ceba tendra tallada en juliana, els tomàquets cherry i les fulles d'alfàbrega. El posem a punt de sal.
Tallem el llom de tonyina a rodanxes i l'acompanyem dels sucs del rostit i dels tomàquets còctel saltats amb l'alfàbrega.
En l'últim moment, podem empolvorar el preparat amb una mica de ratlladura de pell de llimona verda o de llima.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5013 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.