Galtes de porc a l'empordanesa
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 galtes de porc
- 3 carxofes
- 200 g. de pastanagues
- 1 culleradeta de sucre
- Oli
Salsa:
- 1 ceba
- 3 tomaquets madurs
- 1,5 dl. de vi negre
- 1/4 L de brou
- 25 g. de pernil del pais
- 1 fulla de llorer
- Sal i pebre
Picada:
- 25 g. d'ametlles torrades
- 1 all
- Julivert i sal
Elaboració
Escalfeu oli en una cassola, assaoneu els trossos de carn i daureu-los per ambdós costats. Retireu-los de la cassola i reserveu-los.
En el mateix oli, sofregiu la ceba picada petita, afegiu-hi el pernil del país tallat petit i les tomates prèviament escaldades, sensa la pell i les llavors i picats a trossets petits
Després ruixeu- ho amb el vi i deixeu evaporar.
Piqueu en el morter les ametlles, l'all i julivert, diluiu-ho amb una mica de brou i agregueu aquesta picada a la salsa.
Poseu altra vegada la carn a la cassola, afegiu-hi la fulla de llorer i el brou que ha quedat, coeu al forn, tapat, uns 30 minuts.
Traieu les fulles més gruixudes de les carxofes, talleu-les per la meitat i coeu-les en aigua i sal durant 20 minuts. Escorreu-les, passeu-les per farina i fregiu-les en oli roent.
Raspeu les pastanagues, talleu-les a trossos allargats i coeu-les amb una mica d'aigua i una culleradeta de sucre, deixeu-les coure tapades, lentament, fins que siguin ben tendres. Afegiu-les després al guisat.
Abans de finalitzar la cocció de la carn, afegiu també les carxofes i deixeu coure 5 minuts més.
Serviu en lacassola.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2303 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.