Patates amb cua de bou
Categoria:
Carns
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 quilo i ½ de cua trossejat
- 1 quilo i ½ de patates
- 2 pastanagues
- 1 ceba
- 1 branca d'api
- 1 culleradeta de farina
- ½ culleradeta de pebre roig
- 1 vaset de vi blanc sec o ½ gotet de brandi
4 racions
Elaboració
Trossejar la cua i posar-la a remull en aigua freda durant ½ hora com mínim.
Escórrer, assecar amb 1 drap de cuina net i assaonar amb sal i pebre
Posar oli en una cassola de fang, afegir els trossos de cua i daurar-los bé, remenant sovint.
Baixar el foc i afegir el vi o el brandi.
Talleu les verdures i agregar a la cassola, ofegant una mica, esquitxar amb ½ culleradeta de pebre roig, remoure, cuidant que no es cremi, incorporar la farina, ofegar i afegir 1 litre d'aigua, quan arrenqui el bull, baixar el foc i coure lentament durant 2 hores.
Mentrestant pelar les patates i rentar en aigua freda, trossejar i reservar fins que la cua estigui tendre (es reconeix perquè la carn gairebé es desprèn de l'os).
Afegeix les patates i deixa coure, tenint cura que no s'enganxin, si cal, afegir una mica d'aigua calenta. Es pot servir com a plat únic.
Notes
Aquest plat també resulta molt interessant, si en lloc de les patates s'ha afegeix, quan la cua ja està feta, 1 quilo de mongetes blanques, cuites, deixant que doni un bull tot junt perquè les mongetes prenguin el gust de la cua
Etiquetes: Carns Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1656 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.