Fusilli amb carxofes

Ingredients

  • 500 grams de Fusilli
  • 350 g de tomàquets cherry
  • 200 g d'Oli d'Oliva Verge Extra
  • 60 g de mantega
  • 30 g brandy
  • 5 cors de carxofa
  • 1 escalunya
  • Sal i pebre

4 racions

Elaboració

Tallar els cors de carxofa en rodanxes fines.
Tallar els tomàquets cherry a quarts i picar l'escalunya.
Daurar l'escalunya en l'oli i quan adquireixi color afegir els tomàquets amb les carxofes, el brandy i deixar que s'evapori.
Cobrir amb la tapadora i deixar bullir durant aproximadament vint minuts, afegint un cullerot d'aigua si és necessari.
Salpebrar.
Coure els Fusilli en abundant aigua amb sal, escórrer-los i afegir-los a la salsa amb alguns trossets de mantega.

Notes

Les millors carxofes quant a tendresa i sabor són les primaverals, com les violetes romanes, les violetes de Toscana i les violetes de Chioggia. (això a Itàlia)

La mitologia narra que Júpiter es va enamorar d'una bella noia anomenada Cynara, que el va rebutjar. Per castigar-la va transformar en planta: la Cynara Scolymus.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1131 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: