Fusilli amb carxofes
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Suïssa
Dieta: vegetariana
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de Fusilli
- 350 g de tomàquets cherry
- 200 g d'Oli d'Oliva Verge Extra
- 60 g de mantega
- 30 g brandy
- 5 cors de carxofa
- 1 escalunya
- Sal i pebre
4 racions
Elaboració
Tallar els cors de carxofa en rodanxes fines.
Tallar els tomàquets cherry a quarts i picar l'escalunya.
Daurar l'escalunya en l'oli i quan adquireixi color afegir els tomàquets amb les carxofes, el brandy i deixar que s'evapori.
Cobrir amb la tapadora i deixar bullir durant aproximadament vint minuts, afegint un cullerot d'aigua si és necessari.
Salpebrar.
Coure els Fusilli en abundant aigua amb sal, escórrer-los i afegir-los a la salsa amb alguns trossets de mantega.
Notes
Les millors carxofes quant a tendresa i sabor són les primaverals, com les violetes romanes, les violetes de Toscana i les violetes de Chioggia. (això a Itàlia)
La mitologia narra que Júpiter es va enamorar d'una bella noia anomenada Cynara, que el va rebutjar. Per castigar-la va transformar en planta: la Cynara Scolymus.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1131 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.