Vedella amb bolets al estil de Zürich
Categoria:
Carns
Típica de: Suïssa → Zürich
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 g de filet de vedella,
- 200 g de xampinyons,
- 2 escalunyes (80 g)
- 2-3 branquetes de farigola,
- Unes fulles d'estragó,
- 4-6 tiges de julivert,
- 1 cullerada de mantega,
- Sal
- Pebre negre,
- 1 cullerada de mantega,
- 1 culleradeta de mostassa picant (mostassa de Dijon, per exemple),
- 100 ml de vi blanc sec,
- 300 ml de brou de carn,
- 1 culleradeta de fècula de patata,
- 200 g de nata,
- 1 cullerada de brandi,
- 1 mica de curri en pols
4 racions
Elaboració
Amb un ganivet ven afilat netege el filet de qualsevol resta de tendons o greix.
Talla el filet a rodanxes d'1 cm de gruix i reservar
Netege els bolets amb un raspall de bolets o una tovallola de paper.
Talla els extrems de les tiges i talla per la meitat o a quarts els bolets.
Pela les escalunyes i tallar a daus fins.
Rente la farigola, l'estragó i el julivert, assecar i arrencar les fulles.
Talla la farigola i l'estragó ben fine't i el julivert mes gruixut.
Escalfa la mantega en una paella gran (28 cm de diàmetre).
Posa les rodanxes de filet i assaona amb sal i pebre, daura cada costat per 1 minut, treu i reserva
Escalfa mantega en una paella i fregeix les escalunyes a foc mitjà durant 2 minuts o fins que estiguin toves.
Posa els xampinyons i fregeix durant 2 minuts.
Afegeix la mostassa i el vi blanc a la salsa i cuina a foc lent durant 1 minut.
Desfés la fècula de patata amb una mica d'aigua freda, barreja amb la salsa i cuini a foc lent durant 2 minuts.
Afegeix 100 g de crema, regira i deixa cuinar durant 1 minut. I la resta 100 g de crema muntada semirígida. Condimentar la salsa amb brandi, curri, sal i pebre. Afegeix les rodanxes de filet, portar a ebullició i retira del foc.
Escampa les herbes i deixa coura uns breus instants
Servir en plats calents.
Notes
Un clàssic molt conegut i popular a Suïssa. Se serveix tradicionalment amb Rösti de patata.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1086 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.