Vedella amb bolets al estil de Zürich

Categoria:
Típica de: Suïssa → Zürich
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 600 g de filet de vedella,
  • 200 g de xampinyons,
  • 2 escalunyes (80 g)
  • 2-3 branquetes de farigola,
  • Unes fulles d'estragó,
  • 4-6 tiges de julivert,
  • 1 cullerada de mantega,
  • Sal
  • Pebre negre,
  • 1 cullerada de mantega,
  • 1 culleradeta de mostassa picant (mostassa de Dijon, per exemple),
  • 100 ml de vi blanc sec,
  • 300 ml de brou de carn,
  • 1 culleradeta de fècula de patata,
  • 200 g de nata,
  • 1 cullerada de brandi,
  • 1 mica de curri en pols

4 racions

Elaboració

Amb un ganivet ven afilat netege el filet de qualsevol resta de tendons o greix.
Talla el filet a rodanxes d'1 cm de gruix i reservar
Netege els bolets amb un raspall de bolets o una tovallola de paper.
Talla els extrems de les tiges i talla per la meitat o a quarts els bolets.
Pela les escalunyes i tallar a daus fins.
Rente la farigola, l'estragó i el julivert, assecar i arrencar les fulles.
Talla la farigola i l'estragó ben fine't i el julivert mes gruixut.
Escalfa la mantega en una paella gran (28 cm de diàmetre).
Posa les rodanxes de filet i assaona amb sal i pebre, daura cada costat per 1 minut, treu i reserva
Escalfa mantega en una paella i fregeix les escalunyes a foc mitjà durant 2 minuts o fins que estiguin toves.
Posa els xampinyons i fregeix durant 2 minuts.
Afegeix la mostassa i el vi blanc a la salsa i cuina a foc lent durant 1 minut.
Desfés la fècula de patata amb una mica d'aigua freda, barreja amb la salsa i cuini a foc lent durant 2 minuts.
Afegeix 100 g de crema, regira i deixa cuinar durant 1 minut. I la resta 100 g de crema muntada semirígida. Condimentar la salsa amb brandi, curri, sal i pebre. Afegeix les rodanxes de filet, portar a ebullició i retira del foc.
Escampa les herbes i deixa coura uns breus instants
Servir en plats calents.

Notes

Un clàssic molt conegut i popular a Suïssa. Se serveix tradicionalment amb Rösti de patata.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1086 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: