Conserva de carxofes en vinagre
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Conserves
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 6 carxofes
- Suc d'1 llimona
- 1 got de vi blanc
- 1 got de vinagre blanc
- 2 grans d'all
- Claus sencers i fulles de llorer
- Pebre negre i baies de ginebre (opcional)
- Farigola en branca
- Oli d'oliva verge
- Pots de vidre.
4 racions
Elaboració
Comença per neteja i pela les carxofes, treu les fulles dures externes, talla la part superior i la tija.
Parteix per la meitat o a quarts i les vas posant en un recipient que contingui aigua i suc de llimona, o bé una llimona partida per la meitat.
En un pot bull el vinagre amb el vi blanc, afegeix el llorer, la farigola en branca, els dos grans d'all pelats, els grans de pebre i les baies de ginebre.
Afegeix les carxofes i cou uns 10-12 minuts a foc lent, o fins que estiguin tendres.
Retira les carxofes, i passa-les a un bol amb aigua freda i després les deixes escórrer.
Mentrestant vés preparant el pot de vidre, o el recipient on les guardaràs.
Omple el pot amb les carxofes, afegeix el llorer, els claus i els grans sencers de pebre al nostre gust, els alls, les baies de ginebre i aboquem el líquid que hem bullit abans, fins que les recobreixi totalment.
Si és possible, afegeix una mica d'oli d'oliva fins a cobrir totalment. Deixa reposar una bona estona, abans de tancar el pot.
Perquè s'impregnin bé de totes les aromes, és millor deixar passar de 2 a 3 setmanes com a mínim, i encara millor si esperem 4 setmanes, abans de consumir-les.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3580 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.