Porros cuinats al forn
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Ingredients
- 750 grams de patates
- 1 cullerada de julivert picat
- 75 a 100 grams de formatge Gouda
- 425 ml de tomàquet de llauna
- 1 cullerada d'extracte de tomàquet
- 300 grams de carn picada de porc
- 2 cullerades d'oli
- 1 gra d’all
- Nou moscada ratllada
- 2 culleradetes de brou de verdures, instantani
- 1/8 l de llet
- 125 g de crema batuda
- 2 cullerades de farina
- 2 cullerades de mantega
- Sal i pebre
- 750 g de porros
- Mantega per greixa el motlle
4 racions
Elaboració
Renta les patates, cuina amb la pell en aigua salada durant uns 20 minuts, retira i reserva.
Renta els porros, asseca i talla en dues meitats al llarg.
Cuina en aigua bullin, salada, durant uns 8 minuts, retira i reserva l’aigua de cocció.
Per la beixamel, fon en una olla la mantega, i afegeix la farina.
Agrega 1/2 litre de l’aigua reservada de la cocció, la crema, la llet i el brou instantani, mentre agites, porta a ebullició i cuina a foc lent durant uns 3 minuts.
Assaona la salsa amb sal, pebre i nou moscada.
Escorre les patates, pela i tallar a rodanxes.
Pela i pica l'all i fregeix en oli calent, afegeix la car picada i cuina fins que quedi ben solta.
Assaona amb sal i pebre, agrega l'extracte de tomàquet i cou uns instants, a continuació afegeix el tomàquet de llauna i cuina uns 5 minuts més, rectifica el punt de sal i pebre si és necessari.
Ratlla el formatge.
Posa les patates en una safata de forn greixada i aboca ¾ de beixamel, col·loca al damunt els porros cuits i cobreix amb la salsa de la carn picada, a sobre la resta de la beixamel.
Escampa el formatge ratllat i col·loca la safata al forn preescalfat a 200 graus durant uns 20 minuts.
Retira del forn i adorna amb el julivert.
Serveix de seguida
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1472 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.