Carabassa al forn sobre fideus amb oli de xili
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Deixa masera l'oli de xilis aproximadament 3 dies
- Paper de forn per la safata
Oli de xili:
- 2 a 3 xilis vermells, tallats a la meitat, longitudinalment
- 3 a 4 dl d'oli
- 2 culleradetes de suc de llimona
- 1 cullerada de julivert de fulla plana picat ben fi
- 1 a 2 de xilis vermells, sense llavors, tallats en tires, molt fines.
Carabassa:
- 600 a 800 grams de carabassa
- 2 cullerades de mantega líquida
- ¾ de culleradeta de sal.
Tallarines:
- 400 grams de tallarines
- 100 grams de formatge ratllat
- Julivert i flocs de formatge per decorar
4 racions
Elaboració
Oli de Xili:
Posa els xilis a masera en l'oli, tapa l'ampolla amb foli d'alumini i deixa en un lloc fresc i fosc de 3 a 5 dies.
Filtra l'oli.
Barreja 4 cullerades d'oli de xili amb el suc de llimona, el julivert i els xilis tallats en tires, molt fines.
Carabassa al forn:
Talla la carabassa a rodanxes gruixudes d'aproximadament 1,5 cm.
Barreja la mantega amb la carabassa, i estén sobre la safata de forn, coberta amb paper d'enfornar.
Col·loca la safata al mig del forn preescalfat a 200 graus i cuina de 25 a 30 minuts, assaona amb sal.
Tallarines:
Cuina la pasta en aigua bullent amb sal, fins que estigui al dente, escorre, i barreja amb el formatge i la barreja d'oli de xili, suc de llimona i julivert.
Serveix la pasta en plats fondos preescalfats, escampa-hi els flocs de formatge pel damunt i decora amb la carabassa el julivert i unes gotes d'oli de xili.
Omple la resta d'oli en una botella i refrigerat a la nevera es conserva de 2 a 3 mesos
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1876 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.