Cargols a l'andalusa
Categoria:
Altres
Típica de: Espanya → Jaen
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1'5 kg de caragols marrons
- 100 gr. de pernil serrà
- 100 gr. de xoriço
- 1 quilo de tomàquets pera
- 1 / 2 ceba blanca
- 3 grans d'alls
- 2 llesques de pa
- 1 tros de bitxo
- 1 gotet de vi blanc
- 5 cullerades d'oli d'oliva
- 1 fulla de llorer
- 2 miques de pebre negre mòlt.
- 1 cullerada de pebre vermell picant
- Sal
4 racions
Elaboració
Es netegen a fons els cargols.
Es posen en una olla amb aigua abundant, sal, pebre, llorer i una dent d'all i es deixen coure durant dues hores.
A part es prepara la salsa:
En una paella amb oli es fregeixen els alls i el pa, s'aparten i es reserven. Després es fregeix la ceba picada i els tomàquets a trossos.
Quan estan tendres els posem de nou al foc.
Quan comenci a fregir, s'afegeix el pernil en trossos, el xoriço en talls, el pebre vermell, les espècies i el bitxo.
El pa i els alls picats s'agreguen a la salsa, així com el vi. S'aboca sobre els cargols i es deixa coure durant deu minuts.
Notes
Hi ha més d'un centenar de receptes. No et vui passar la clàssica, sinó una elaboració que em va passar l'inoblidable Félix Rodríguez de la Font a Cazorla:
Recepta típica de La Iruela (Serra de Cazorla), Jaen.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
812 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.