Canelons de carxofa
Categoria:
Arrossos i pastes
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya - Badia del Vallès
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 ceba grossa (100 g)
- 8 cors de carxofa
- 4 cullerades de nata líquida
- 50 g de farina de blat
- 50 g de mantega
- 100 g de formatge parmesà ratllat
- 2 ous
- 20 plaques de canelons
- 1 llauna petita de puré de tomàquet
- ¼ litre d’aigua
- Sal
4 racions
Elaboració
Picar la ceba ben fina i poseu-la en una cassola amb els cors de carxofa que tindreu ja nets i preparats. Sofregiuho.
En una altra cassola amb 50 g de mantega enrossireu els 50 g de farina i no deixareu de remenar-ho; al cap
d’un moment, aboqueu-hi l’aigua, calenta, i continueu-ho remenant.
Afegiu-hi sal i que cogui deu minuts.
Retirada la cassola del foc, serà el moment d’incorporarhi les quatre cullerades de nata líquida i quatre més de formatge parmesà ratllat, la ceba sofregida, les carxofes, un ou dur trinxat i un ou cru ben batut. Corregiu si cal el punt de sal i, tot ben barrejat, deixeu-ho refredar.
En un cassó amb aigua bullent i una mica d’oli, feu coure les plaques dels canelons i, un cop cuites, poseu-les en aigua freda a refredar. Un cop fredes i escorregudes, és el moment d’omplir els canelons amb la massa que heu preparat: cargoleu-los com de costum i distribuïu-los en una plata untada amb mantega, per damunt, una mica de salsa de tomàquet i una pluja del parmesà ratllat, i al forn, on s’ha de gratinar.
Notes
en comptes d'aigua es pot utilitzar llet o brou vegetal
Etiquetes: Canelons Carxofa Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3929 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.