Massa per fer canelons
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 ous,
- 200 grams de farina de força,
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- I sal.
4 racions
Elaboració
Batre els ous, afegir l'oli, la sal, a poc a poc la farina, i pastar.
Tapar amb paper film un mínim de 30 minuts.
Estendre i tallar-la amb forma de plaques de lasanya.
Per utilitzar les posarem en aigua bullint amb sal durant 3 minuts, escórrer i llest.
Notes
Els canelons o cannellonis són uns cilindres de pasta que admeten tants farcits com es vulgui, encara que els més tradicionals se solen farcir de carn picada, com la lasanya. En realitat, la manera de preparar aquests dos plats és similar, només que la pasta en el cas de la lasanya, es presenta estesa, i en el cas dels canelons, enrotllada.
La pasta amb la qual s'elaboren, encara que es pot preparar, és més comú comprar-la. Normalment es ven en forma de plaques rectangulars que es couen per, després, posar una mica de farciment desitjat al seu interior i enrotllar-la. Per fer més fàcil l'elaboració, es venen les plaques precuites, que només cal posar en remull i utilitzar. Una altra opció és comprar la pasta amb la forma de caneló, per coure i omplir, encara que en el cas espanyol, aquesta no és molt coneguda.
Curiosament, es tracta d'un plat de pasta que a Itàlia no és dels més famosos, però s'ha exportat a altres llocs on han guanyat més importància, com a Catalunya, on el dia 26 de desembre és tradicional menjar amb la sobra de l'Escudella o Carn d'olla del dia de Nadal.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2572 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.