Massa per fer canelons

Categoria:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2 ous,
  • 200 grams de farina de força,
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • I sal.

4 racions

Elaboració

Batre els ous, afegir l'oli, la sal, a poc a poc la farina, i pastar.
Tapar amb paper film un mínim de 30 minuts.
Estendre i tallar-la amb forma de plaques de lasanya.
Per utilitzar les posarem en aigua bullint amb sal durant 3 minuts, escórrer i llest.

Notes

Els canelons o cannellonis són uns cilindres de pasta que admeten tants farcits com es vulgui, encara que els més tradicionals se solen farcir de carn picada, com la lasanya. En realitat, la manera de preparar aquests dos plats és similar, només que la pasta en el cas de la lasanya, es presenta estesa, i en el cas dels canelons, enrotllada.

La pasta amb la qual s'elaboren, encara que es pot preparar, és més comú comprar-la. Normalment es ven en forma de plaques rectangulars que es couen per, després, posar una mica de farciment desitjat al seu interior i enrotllar-la. Per fer més fàcil l'elaboració, es venen les plaques precuites, que només cal posar en remull i utilitzar. Una altra opció és comprar la pasta amb la forma de caneló, per coure i omplir, encara que en el cas espanyol, aquesta no és molt coneguda.

Curiosament, es tracta d'un plat de pasta que a Itàlia no és dels més famosos, però s'ha exportat a altres llocs on han guanyat més importància, com a Catalunya, on el dia 26 de desembre és tradicional menjar amb la sobra de l'Escudella o Carn d'olla del dia de Nadal.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2844 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: