Espineta amb cargolins
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Tarragona
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Uns trossos d`spineta
- 900 de cargolins
- 2 cebes tallades finíssimes
- 3 tomàquets madurs ratllats
- 1/2 kg de patates tallades a trossos mitjans
- Oli
- Sal
- Aigua
Per fer la picada:
- 1 grapat d`ametlles
- 2 grans d`all
- Pa fregit
- Vi ranci
- Brins de safrà
- Julivert
4 racions
Elaboració
Poseu a dessalar l'espineta amb aigua durant 24 hores.
Netegeu els cargolins, bulliu-los i reserveu-los.
A part, emboliqueu el safrà en un paper d'alumini, passeu-lo un parell de cops per una flama per torrar-lo una mica i prepareu la picada amb el safrà, les ametlles, els alls, el julivert, el pa fregit i el vi ranci.
En una cassola amb una mica d'oli, sofregiu-hi la ceba picada, afegiu-hi el tomàquet triturat i un cop cuit el sofregit, poseu-hi les patates tallades a daus, doneu-hi unes voltes, tireu-hi l'aigua i quan arrenqui el bull, afegiu-hi l'espineta, els cargolins i la picada.
Remeneu-ho bé, rectifiqueu-ho de sal i passats 3 o 4 minuts, ja ho podreu servir.
Notes
L`espineta es els ganyims o part prima de la carn de la tonyina salada. Aquest guisat d'origen mariner, es pot degustar principalment en la major celebració de la ciutat de Tarragona, les festes de Santa Tecla, que formen part de les Festes d'interès turístic nacional (Espanya), i que se celebren a finals de setembre, i durant tot l'any en alguns restaurants de cuina tradicional catalana
Etiquetes: Cargols Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3509 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.